Maak waarderen en belonen een eerlijk verhaal

Hoe waardeer en beloon je mensen op een eerlijke manier voor hun toegevoegde waarde? Dat doe je door te kijken naar het benodigde probleemoplossend vermogen, talenten en competenties van functies, rollen en mensen. En ook door heldere perspectieven te bieden. Een eerlijk verhaal over groeikansen en bijpassende beloning. 

De kracht van Styr hybride waarderen en belonen

Styr biedt een eenvoudig waarderingsmodel dat uniek is in zijn aanpak. Het focust niet alleen op de verwachtingen van de organisatie (het werk dat je mag doen), maar ook op wat mensen willen en kunnen. Hierbij staan het benodigde probleemoplossend vermogen en de talenten en competenties om het werk goed uit te voeren centraal. Hybride waarderen noemen we dat. Een bewezen werkwijze, ontwikkeld door Styr. Ofwel: iets dat helemaal past bij een organisatie van nú. Het resultaat? Iedereen in je organisatie weet waar ze aan toe zijn. Van balie tot board. En dat geeft een heleboel rust in de tent.

Wat kun je verwachten

Vanuit onze expertise én overtuiging hebben we een pragmatisch en herkenbaar waarderingsmodel ontwikkeld met bijbehorende slimme tools om functies, rollen en mensen eenvoudig in te delen. De heldere Styr taal helpt om de verschillen makkelijk uit te leggen. Dit voorkomt een hoop frustratie bij medewerkers, managers en HR. 

Verder is het Styr model eenvoudig te combineren met (traditionele) functiewaarderingsmethoden en kan het ook als communicatieschil over één of meerdere (CAO) functiewaarderingssystemen heen worden gelegd. Ook bouwen we samen met je organisatie aan een passend, transparant, eerlijk en goed uitlegbaar beloningsbeleid. We gaan samen aan de slag met:

  • Pragmatische en moderne waarderingsaanpak om nieuwe functies en rollen gemakkelijk zelf in te delen en zo het benodigde probleemoplossende vermogen vast te stellen.
  • Een job- of rollenmatrix die past bij de context en uitdagingen van de organisatie nu en in de toekomst.
  • Gevalideerde profielen om maatwerk profielen of job families met heldere doorgroeipaden te maken.
  • Praktische tooling om zelf functies en rollen te waarderen en eenvoudig onderhoud aan job en rollenmatrix en profielen uit te voeren
  • Een helder inzicht geven in de huidige beloning met benchmark data
  • Een passend, transparant, eerlijk en goed uitlegbaar beloningsbeleid met een heldere salarisstructuur.
  • Ondersteuning bij de implementatie.
  • Conversie met andere functiewaarderingsmethodes.

Heldere resultaten door modern waarderen en belonen

Door belonen te koppelen aan transparantie krijg je betere resultaten.

1. Methode van nu

Styr hybride waarderen en belonen is hét alternatief voor dure en vooral starre traditionele functiewaarderingmethodes. Organisaties van nu moeten lenig en wendbaar zijn. Styr begrijpt dat. Daarnaast zitten organisaties zelf in de drivers seat. Met het Styr model kunnen organisaties makkelijk zelf onderhoud uitvoeren, ondersteund door de slimme online tooling. 

2. Rust in je organisatie

Er is helderheid over verwachtingen, loopbaanperspectief en beloning. Herkenbare en uitlegbare natuurlijke verhoudingen brengen rust. Alsmede een eerlijk, voorspelbaar en uitlegbaar beloningsbeleid. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is. 

3. Heldere taal

Waarom verdient hij meer dan ik? Voor HR-mensen en managers is het soms lastig om de verschillen in functiezwaartes uit te leggen. De heldere Styr taal helpt ze daarbij en neemt onnodige frustratie weg. 

4. Meer betrokkenheid

Mensen die zich gewaardeerd voelen en eerlijk worden beloond, zetten graag een extra stapje en gaan fluitend naar hun werk. Het resultaat? Meer productiviteit en minder verzuim.     

Onze andere clear oplossingen

Helder over clear organisatiedesign

Wat is de koers, en wat zijn de uitdagingen van de organisatie? Hoe vertaal je dat naar een effectieve verdeling van verantwoordelijkheden en eigenaarschap voor teams, functies, rollen en mensen? Wat voor talent is daarvoor nodig? Met een clear organisatiedesign en gemeenschappelijke taal van Styr wordt dat al snel helder.

Lees meer over deze oplossing

Helder over talentgericht organiseren en werken

De talenten en competenties van je mensen bepalen het succes van jouw organisatie. Wat zijn die en hoe benut je ze? Dat maken we graag helder voor je met onze duidelijke aanpak!

Lees meer over deze oplossing

''Ik heb voor Styr gekozen omdat Styr met haar model voor mij het eerste model is waarmee ik makkelijk kan uitleggen wat de waarde van een functie is. Medewerkers begrijpen dit en dat geeft een gevoel van eerlijke beloning.''

CHRO Leendert Klink

Nieuwsgierig? Laten we vrijblijvend kennismaken!

Styr blijft onverminderd strijden voor helderheid en betrokken medewerkers. 

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.